[Kranenburg]

De wijzen uit het oosten kijken geduldig toe als Ton Rutting nog een laatste onderdeel neerzet in de vitrine. Carla Hartelman stelt een aardewerken kerstgroep op onder toeziend oog van verzamelaars Riet Rutting en Joop Arends. Jos Nijenhuis plakt met een lijmpistool de kerstverlichting onder het dak van een houten kerstgroep. Bart Overbeek helpt mee met het uitpakken van dozen vol kerstfiguren.

Tekst: Feikje Breimer

Meer dan driehonderd kerststallen zijn vanaf 6 december te bewonderen in het Heiligenbeeldenmuseum in Kranenburg bij Vorden. Jezus in zijn kribbe gemaakt van aardewerk, van hout, van gips. Soms past hij in de palm van een hand. De gebreide kerststal van tante Annie die zij vijftig jaar geleden breide van een Libelle-patroon. In november zijn vrijwilligers druk geweest met het opstellen en herstellen van de eindeloze variatie in kerstallen die traditiegetrouw een ruime maand staan tentoongesteld.

Het museum, ondergebracht in de voormalige H. Antonius van Paduakerk in Kranenburg – tussen Vorden en Ruurlo – is iedere dag open van 11.00 tot 17.00 uur vanaf maandag 6 december 2021 tot en met zondag 9 januari 2022.

www.heiligenbeeldenmuseum.nl