Column Gijs Jolink

In de overdreven hysterie die de mensen amper meer normaal kan laten denken, lijkt het me verstandig ons niet gek te laten maken. Aan bijvoorbeeld kanker gaan wereldwijd nog altijd 50 keer zoveel mensen dood dan aan corona. En aan honger elke dag meer dan 10 keer zoveel en daarover doet niemand panisch en over corona bijna iedereen. Onze bestuurders zouden ons hoop moeten geven en verbinden en de media zouden ons goed moeten informeren en de crisis in perspectief moeten plaatsen in plaats van dat beide ons bang maken. Dat onze festivals niet door kunnen gaan, daar heb ik alle begrip voor, maar start de rest van de economie a.u.b. meteen weer op, anders zou het middel wel eens erger dan de kwaal kunnen blijken. De angst ervoor kan ons nog meer schade berokkenen dan de ziekte zelf. Voor de meesten is de ziekte niet dodelijk en ook helemaal niet zo erg en ik kan het weten, want heb het met mijn gezin ook gehad. Dus laten we in godsnaam met z’n allen gewoon weer aan het werk gaan. Met gezond verstand.
Is er dan vanaf de Feestfabriek, Alles Komt Goed BV, ook nog iets positiefs te melden? Jazekers, we hebben het cannabisbier De Groene Buizerd gelanceerd, het groene junglebier uit de Achterhoek. Een samenwerking met Steve Gammage en zijn team van de Bronckhorster Brewing Company, met overigens goedkeuring van onze sponsor Grolsch. Het is een heerlijk fris zomerbier en het is geestverrijkend, niet geestverruimend. Je gaat er niet van hallucineren, dus je ziet een schaap ook niet (makkelijk) voor een unicorn-farting-bunzing aan. Maar er zit wel CBD in, niet te verwarren met THC. Steeds meer mensen gebruiken
CBD-druppels om allerlei redenen en tegen allerlei kwalen. Iedereen kent tegenwoordig wel iemand die dit gebruikt en hier baat bij heeft. Het is zoals de homeopathische middelen; de heilzame werking is misschien niet wetenschappelijk bewezen, maar het kan ook geen kwaad. 
De kunst is om van een nood een deugd te maken en niet bij de pakken neer te gaan zitten. Nu gaan we groen bier brouwen en het proberen in binnen- en buitenland aan de man te brengen. Ik droom over wuivende cannabisvelden, volle terrassen en horeca met groene glazen bier en limonade. Dat we vol gas galopperen over onze groene steppen richting de stip op de horizon, onze Przewalskipaarden de sporen gevend; voorwaarts gas! Vooruit!