We zijn er allemaal zo goed in; ons laten beïnvloeden door de negatieve berichten in de media. “De economie staat onder druk, de woningmarkt gaat onderuit, banken staan op omvallen, het Nederlands elftal speelt belabberd, etc.” Op de één of andere manier praten we veel liever over dit soort zwaarmoedige berichten dan over al het positieve dat zich om ons heen ontvouwt. Want eerlijk gezegd maken wij ons helemaal geen zorgen. Zeker niet als het gaat om het leven, wonen en bovenal werken in onze mooie Achterhoek. Het is niet voor niets dat mensen uit het hele land het drukke stadsleven verruilen voor onze mooie regio.

Aangenamer wonen, werken en leven
Het leven in de Achterhoek is zonder meer aangenamer, dankzij de rust, ruimte en optimale recreatieve voorzieningen. En ook qua winkelaanbod is het prima toeven hier; je krijgt zelfs meer waar voor je geld dan in de stedelijke gebieden. Bovendien liggen de banen voor het oprapen en lopen we qua technische ontwikkelingen in de maakindustrie ver voorop. Net als in de rest van het land, is ook hier in vrijwel elke sector blijvend  behoefte aan nieuwe aanwas van werknemers. Dus de zin in het nummer De overkant van het populaire duo Suzan & Freek ‘Als je carrière maken wil dan hoef je niet te blijven hier’ gaat echt niet meer op. En gelukkig werken de Achterhoekse gemeenten ook hard om het woningaanbod op peil te brengen, zodat we al die medewerkers die zich hier willen vestigen ook kunnen herbergen.

Onverwachte hoek
Als enige echt Achterhoeks uitzendbureau juichen wij alle initiatieven toe die tot doel hebben om werknemers in onze regio te behouden c.q. naar de regio terug of toe te halen. Zo spelen we een ondersteunende rol in de ‘Onverwachte hoek’, dat is opgezet door de Gemeente Doetinchem. Middels diverse acties – onder het motto ‘Aju verloren tijd. Hallo nieuwe baan!’ – verleidt zij mensen, die nu nog dagelijks op de A12 aansluiten in de files richting het westen, om van baan te switchen. Mede dankzij onze nauwe samenwerking met de Gemeente Doetinchem hebben al verschillende werknemers succesvol de stap (terug) naar de Achterhoek gezet.

Ambassadeur van werkend Achterhoek
Seesing Flex wil echt dé ambassadeur zijn voor werkend Achterhoek. Daarom doen we er alles aan om de prachtige bedrijven in de regio te promoten onder de actieve en latente werkzoekenden. Dankzij onze opdrachtgevers hebben we continu een variërend aanbod aan vacatures in uiteenlopende branches. Dus niet enkel logistieke, industriële en technische vacatures, maar ook prachtige functies met toekomstperspectief bij de Achterhoekse gemeenten, in de commercie, of de financiële sector. En zelfs voor banen in het sociaal domein bieden onze opdrachtgevers uiteenlopende mogelijkheden. Kortom, onze regio biedt werk voor iedereen. Dus wat ons betreft geen enkele reden tot zorgen!

Sander Kolkman
Directeur Seesing Flex