[Persbericht museum Smedekinck Zelhem]
Bij Museum Smedekinck in Zelhem is tot en met zondag 1 november een expositie te zien met schilderijen van Sigrid Verbruggen en beelden van Theo Bolk.

Sigrid Verbruggen (49) studeerde in 1996 af als vormgever aan de kunstacademie in Enschede. Sindsdien geeft ze schilderles aan particulieren, eerst in Ruurlo en Neede en tegenwoordig in haar atelier in Halle. Ze inspireert zowel beginnende als gevorderde kunstenaars. Ze houdt van overvloedig materiaalgebruik.

Naast schilderen is ze begonnen met meer grafisch werk. Op handgeschept papier ontstaan kleine subtiele beelden die ze zelf bestempelt als landschapjes. Ook hier worden de verschillende technieken niet geschuwd.

Meer info op www.lichtstreken.nl.

Werk van Theo Bolk, te zien in Smedekinck Zelhem.
Werk van Theo Bolk, te zien in Smedekinck Zelhem.

Theo Bolk (83) was de laatste 20 jaar van zijn werkzame leven vertegenwoordiger in de decoratiebranche. Hij begon zijn artistieke carrière pas na zijn pensionering met tekenen en schilderen.

Tegenwoordig maakt hij beelden en sculpturen van hout en speksteen. Hij staat op beurzen in binnen- en buitenland. Tijdens de expositie bij Museum Smedekinck zijn circa 20 kunstwerken van hem te zien.

Museum Smedekinck, Pluimersdijk 5, 7021 HW Zelhem
www.museumsmedekinck.nl, www.facebook.com/museumsmedekinck

Entree: 4,50 euro. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Openingstijden april t/m oktober: dinsdag t/m zondag van 13.30 tot 17.00 uur.
Groepen vanaf 15 personen kunnen op afspraak ook buiten genoemde openingstijden het museum bezoeken.