Stuur nu je dialectverhaal of –gedicht in voor Flonkergood 2022

[Doetinchem]

In streektaalmaand maart wordt jaarlijks de Waeke van het ‘Achterhoekse en Liemerse Boek’ gehouden. Ter gelegenheid daarvan wordt ’t kadobuukske Flonkergood uitgegeven. Dit mooie boekje boordevol streektaalverhalen en –gedichten wordt cadeau gegeven als je in de Waeke een boek in de streektaal of over de streek aanschaft in Achterhoekse en Liemerse boekhandels. De komende editie van Flonkergood heeft als thema ‘Thuus’ meegekregen.

Thuus We waren het afgelopen jaar veel meer thuus dan ooit, de één vond dat prettiger dan de ander. Thuus is vaak de plek waar je je goed voelt en waar de mensen zijn waarvan je het meest houdt, maar het is ook een plek die je enorm kan missen of die je je soms helemaal opnieuw eigen moet maken. Kortom: een thema dat genoeg inspiratie kan bieden!

Insturen Iedereen die een mooi verhaal of gedicht – natuurlijk in het dialect – heeft geschreven over dit onderwerp, wordt van harte uitgenodigd om een bijdrage in te sturen. De beste verhalen worden geplaatst in Flonkergood. De afgelopen jaren stonden er steeds zo’n twintig verhalen in het kadobuukske. Een aantal auteurs wordt (indien dat weer mogelijk is) uitgenodigd om hun verhaal voor te dragen tijdens de aftrap van ‘Waeke van het Achterhoekse en Liemerse boek’ in maart 2022. Belangrijkste voorwaarden:  De verhalen zijn geschreven in één van de Achterhoekse of Liemerse dialecten;  Elke deelnemer mag maximaal drie verhalen/gedichten insturen;  De lengte van een verhaal is maximaal 500 woorden. Gedichten max. 32 regels incl. witregels. Langere teksten worden niet in behandeling genomen;  Bijdragen kunnen tot uiterlijk 15 oktober 2021 als word-document en per e-mail worden ingestuurd naar: info@ecal.nu. De organisatie hoopt weer op vele mooie, pakkende, persoonlijke of juist grappige verhalen. Dus schroom niet en stuur je verhaal over Thuus in!