[Persbericht]

DOETINCHEM – Schoolrestaurant Metzo Kookt gaat weer van start. Helemaal coronaproof, want ook dat hoort bij de doelstelling van dit unieke restaurant. Donderdagavond 1 oktober aanstaande gaan de leerlingen van de Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR) afdeling voor het eerst weer koken voor échte gasten, in een échte restaurant omgeving.

“Leerlingen leren leren, dat is de gedachte achter het Metzo Kookt restaurant”, legt docent Rene Klein uit. “Misschien is het zelfs nog wel sterker; gásten gaan leerlingen leren leren, want dat is de beste leerschool die er is.”

Metzo Kookt bestaat al een aantal jaren en biedt leerlingen de mogelijkheid om in de praktijk te ontdekken wat er allemaal bij komt kijken om een goed lopend restaurant te zijn en gasten tevreden te stellen. “Deze avonden zijn toch anders dan wanneer de leerlingen zelf hun gemaakte gerechten mogen opeten en elkaar feedback geven.” De leerlingen zijn voor alles verantwoordelijk. “Het bedenken van de gerechten, de inkoop, het koken én het gastheerschap en het afrekenen; het is hun verantwoordelijkheid”, aldus Klein.

Alle vaardigheden die nodig zijn in het horeca vak komen aan bod. De gasten hebben geen keuze uit verschillende gerechten. “Het is wat dat betreft eten wat de pot schaft”, aldus Klein. ”Met dieetwensen kunnen we slechts beperkt rekening houden, we moeten het ook weer niet té moeilijk maken voor de leerlingen. ”De gasten krijgen een drie gangen menu voor de uiterst vriendelijke prijs van € 9,50. Daar komen de drankconsumpties nog bij.

“We hebben in verband met corona ruimte voor negen tafels met een kleinere tafelbezetting, namelijk twee of drie personen. Een tafel van vier of meer wordt dus onderverdeeld. Dit om goede veiligheid te waarborgen voor onze gasten én leerlingen.”

Reserveren voor Metzo Kookt kan door te bellen naar de receptie van het Metzo College (0314-323426).

De volgende Metzo Kookt avonden zijn op 8 oktober / 15 oktober / 29 oktober / 5 november / 26 november / 21 januari / 4 februari / 11 februari / 4 maart / 11 maart / 18 maart / 25 maart / 1 april / hierna zullen de examens plaats vinden.