Column: Sabine ten Holder

In bijzondere tijden moeten we, vaker dan normaal, onze bijzondere eigenschappen aanspreken. Gelukkig zien we bij Seesing Flex dat dit ook veel moois oplevert. Zo benutten mensen uit de evenementenbranche hun technische kennis en drive in de bouw- of montagefuncties. Kunnen hore-camedewerkers hun gastvrijheid en service-gerichtheid toepassen in de zorgsector. En zetten mensen uit het toerisme, dankzij hun flexibiliteit en klantgerichtheid, succesvolle stappen in de logistiek en commercie. Met veel bewondering zien wij hoe al deze mensen de benodigde omschakeling maken en zich voor de volle 100% inzetten voor nieuw werkgeluk. Daarvoor verdienen ze een groot compliment.
En wij zijn vooral blij dat wij ze deze nieuwe werkplekken kunnen bieden bij de mooie Achterhoekse bedrijven die onze regio rijk is. Wij ervaren dat onze opdrachtgevers meer dan ooit denken in mogelijkheden en ook kandidaten een kans geven die in de basis nog niet 100% aan het ideaalplaatje voldoen. Als dat geen prachtig voorbeeld is van ‘Samen Sterk’. Echt noaberschap, juist in deze tijd!

Extra werkplekken voor horecatoppers

In datzelfde kader deden we ook niet tever-geefs een beroep op enkele opdrachtgevers als het gaat om het tewerkstellen van vaste werknemers van regionale horecazaken. Zo hebben we onder meer onze goede relatie Kaemingk Season Decorations in Aalten bereid gevonden om een aantal koks van restaurant Welgelegen uit Groenlo toe te voegen aan hun creatieve kerstdecoratie-team. Waar ze normaal in deze tijd de gerechten feestelijk decoreren, zetten ze kun creativiteit nu zeer verdienstelijk en naar volle tevredenheid van alle partijen in de kerstshowroom in.
Uiteraard hopen we allemaal dat de horeca-gelegenheden, maar ook andere getroffen bedrijven, hun deuren op korte termijn weer mogen openen. Maar tot die tijd zullen wij – samen met veel collega-uitzenders – ons hard maken voor deze sectoren en ons netwerk blijven benutten om werknemers van getroffen bedrijven tijdelijk elders te plaatsen. Als we allemaal bereid zijn tot omdenken, zijn deze waardevolle mensen op veel werkplekken flexibel inzetbaar.
Wil je dat we meedenken? Neem dan gerust contact op met de Seesing Flex vestiging bij jou in de buurt, dan maken we er samen werk van.

Sabine ten Holder
Directeur Seesing Flex – VAST
Seesing Flex Leert!
Seesing Flex Ontwikkel