[Lievelde]

In samenwerking met FIJN-fietsen uit Nijmegen en de KBO-PCOB seniorenorganisatie voorziet Tworby Toon te Welvaart uit Lievelde van een nieuwe omgebouwde driewieler.

Van tweewieler naar driewieler met de Tworby!
Het doel van Tworby is om mensen zo lang mogelijk in beweging te houden met hun eigen fiets. Dit draagt bij aan de zelfredzaamheid, vrijheid, vitaliteit en (verkeers)veiligheid. Tevens wordt de levenscyclus van een fiets op deze manier verlengd. De Tworby is voor iedereen die niet meer durft of kan fietsen. Dit kunnen ouderen zijn, maar ook mensen met een bepaald ziektebeeld of een (verstandelijke) beperking. De Tworby is een unieke ombouwmodule, waardoor vrijwel iedere fiets omgebouwd kan worden tot driewieler.

Project Blijf Fietsen
Voor het project ‘Blijf Fietsen’ worden er door twee partijen (Hastig & New Mobility Foundation) in totaal 20 Tworby’s voor 20 eindgebruikers uit diverse doelgroepen gefinancierd. De twintig participanten worden uitgekozen in samenwerking met aangesloten partners, zoals de Hersenstichting, de Parkinson Vereniging, de KBO-PCOB en enkele gemeenten. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te helpen ten aanzien van fietsmobiliteit en mensen dus zo lang mogelijk in beweging te houden.

Regio Lievelde- Oost Gelre
Toon te Welvaart uit Lievelde is een van de twintig eindgebruikers die een Tworby heeft mogen ontvangen. De ombouw naar een Tworby vindt normaal gezien plaats bij verschillende lokale fietsenmakers. In dit geval heeft de firma FIJN-fietsen te Nijmegen de fiets omgebouwd. De fiets heeft een dubbele remgreep en had al enkele aanpassingen ondergaan waardoor de ombouw een uitdaging was. Maar het is allemaal gelukt!
De bevindingen en ervaringen van Toon worden het komende jaar bijgehouden en gedeeld via de socials van Tworby. Door deze aanpassing aan zijn eigen fiets kan hij weer veilig én zelfstandig de nodige kilometers maken!

Wilt u in contact komen met Tworby? Neem dan contact op! M. 085 064 2009 of E. info@tworby.nl. Kijk ook op www.tworby.nl.