[Persbericht]

Zelhem – Voor wie van raadsels en het speuren naar verborgen aanwijzingen houdt, heeft Museum Smedekinck sinds kort “Het Verloren Verhaal van Gelderland”, een spannende escape route voor jong en oud. Het spel kan worden gespeeld door teams van twee tot vijf personen vanaf acht jaar. Minimaal één volwassene per team is wenselijk, want door de krachten van volwassenen en kinderen te bundelen, is de kans op succes het grootst.

Topstukken

De escape route staat garant voor een uitdagende zoektocht in en rond het museum. Spelenderwijs gaan de deelnemers aan de slag met de Gelderse geschiedenis en de collectie van het museum. Door het kraken van codes en het oplossen van puzzels, maar ook door het zoeken van topstukken, wordt de museumcollectie gered en wordt voorkomen dat “Het Verhaal van Gelderland” verloren gaat. Een smartphone voor het lezen van QR-codes is onontbeerlijk bij het spelen van dit spel, dat ongeveer twee uur duurt.

Deelname kost 10 euro per team, bovenop de reguliere entreeprijzen (4,50 euro p.p., kinderen t/m 12 jaar gratis). Het spel kan worden gespeeld tijdens de openingstijden van het museum. Er kan tot uiterlijk 14.30 uur worden gestart. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan tijdens de openingstijden via tel. 0314-620664.

Verhaal van Gelderland

“Het Verloren Verhaal van Gelderland” is onderdeel van het project “Verhaal van Gelderland” (verhaalvangelderland.nl) en is mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland. Museum Kasteel Wijchen, Museum Elburg, Kasteel Huis Bergh, Kasteel Doorwerth en het Elisabeth Weeshuis Museum in Culemborg hebben een soortgelijke escape route.

Museum Smedekinck, Pluimersdijk 5, 7021 HW Zelhem

www.museumsmedekinck.nl, www.facebook.com/museumsmedekinck

Openingstijden t/m oktober: dinsdag t/m zondag van 13.30 tot 17.00 uur.

Groepen vanaf 15 personen kunnen op afspraak ook buiten genoemde openingstijden het museum bezoeken.