De zomervakantie ligt alweer een tijdje achter ons en we beginnen bijna aan het laatste kwartaal van 2023. Bij veel bedrijven betekent dat: plannen maken voor volgend jaar. Een agenda vol met vergaderingen, brainstormmomenten en overleg dus. Mijn tip: laat dat eigen kantoor en die eigen vergaderruimte eens een dagje links liggen en ga naar buiten. Want een andere omgeving werkt meteen inspirerend. En laat onze eigen regio zich nou perfect lenen voor een vergadering buiten de deur, teamuitje of klantendag.

De Achterhoek heeft immers een keur aan gastvrije locaties op de mooiste plekken. Ook staat onze regio bekend om creatief, innovatief en duurzaam ondernemerschap. Dat mag ook buiten de regiogrenzen wel wat meer bekendheid krijgen. Daarom hebben we aan het begin van de zomer het Achterhoek Convention Bureau gelanceerd.

Tot nu toe hebben we ons als Achterhoek Toerisme vooral op toeristen en recreanten gefocust, maar nu zetten we ook de eerste stappen op de zakelijke markt. Een logische zet, ook omdat de piek van recreatief bezoek in de weekenden ligt. Veel hotels hebben doordeweeks voldoende plek om een afdeling, team of zelfs heel bedrijf te huisvesten. We hebben daarom het aanbod voor zakelijke bijeenkomsten gebundeld: van vergader-, overnachtings- en congreslocaties tot cateraars en bedrijven die teambuildingsactiviteiten organiseren. Als bedrijf kun je nu op één website terecht om je complete bedrijfsbijeenkomst te regelen: achterhoekconventionbureau.nl.

We hopen natuurlijk dat bedrijven uit het hele land de Achterhoek ontdekken als inspirerende en ontspannende omgeving voor een zakelijke bijeenkomst. Dit kan ook weer nieuwe toeristische bezoeken opleveren. Want als je met je collega’s komt en de Achterhoek bevalt je, dan is de kans groot dat je een keertje terugkomt met je gezin, partner of vrienden.

Maar ook voor bedrijven in de Achterhoek zelf, biedt het Achterhoek Convention Bureau geweldige mogelijkheden. Want is het niet leuk om het team mee te nemen naar een bijzondere locatie vlakbij? Dat kan een heel bekende plek zijn waar je altijd al eens binnen hebt willen kijken, zoals Stadion de Vijverberg, Huis Verwolde of DRU Industriepark. Of juist een onontdekt pareltje, zoals Villa Stijgoord in Lochem of IJsselstroom in Zutphen. En wat dacht je van een bijeenkomst of activiteit in de buitenlucht, bij Wijngoed Montferland of Markant Outdoorcentrum? Op slechts een paar kilometer rijden van je eigen kantoor ben je toch even in een heel andere omgeving. Als dát geen mooie plannen voor 2024 oplevert…!

Manuel Hezeman
Directeur Stichting Achterhoek Toerisme