[Persbericht]

VPRO Tegenlicht organiseert een online Meet Up over de energietransitie in de Achterhoek. De avond wordt live uitgezonden op vrijdag 11 september om 20:00 uur vanuit de Koppelkerk in Bredevoort. Jan Wijbrans gaat het gesprek aan met sprekers en gasten over de energietransitie in de Achterhoek.

Frank Duenk, projectmanager voor de RES Achterhoek, is te gast en praat ons bij over de Achterhoekse inbreng in de Nederlandse Energiestrategie. Jacquo Harbers, manager ontwikkeling bij Agem is namens Agem aanwezig tijdens deze discussieavond.

Grootste uitdaging

Het is tegenwoordig dagelijks in het nieuws: de energietransitie en alles wat dat met zich meebrengt. Het is immers de grootste uitdaging voor iedereen in deze tijd: energieneutraal in 2050. Hoe krijgen we dat voor elkaar? Redden we dat in die tijd? Voor welke duurzame energiesoorten kiezen we? Wat verandert er in mijn leefomgeving?

Rol Agem

Tijdens de bijeenkomst staan we stil bij de Achterhoekse Regionale Energiestrategie (RES) in wording. Wat is er nodig qua energieopwekking en energiebesparing om de klimaatdoelen van het Akkoord van Parijs, het Gelderse Energie Akkoord, het akkoord van Groenlo te behalen? Welke rol krijgt de Agem in de Achterhoekse RES?

Jacquo Harbers van Agem vertelt meer over participatie en hoe dat verloopt in de praktijk? Ook komt de infrastructuur aan bod die nodig is voor grootschalige decentrale energieopwekking en de verdeling van de opgewekte stroom bij alternatieve energiebronnen, zoals warmtenetten via geothermie. Tot slot staan we stil bij elektrisch rijden: hoe bouwen we aan een infrastructuur die dit aantrekkelijker en mogelijk maakt door het aanleggen van meer laadpalen in de openbare ruimte?

Meer informatie en aanmelden:
https://koppelkerk.nl/agenda/2020/09/11/energietransitie/