[Perbericht]

Wat geven we nu weer kado? Kadotikker.nl is de online manier van ‘de gevulde envelop’ kado doen. Samen (of alleen) geef je de ‘pot’ inclusief een kado uit de kadotikkershop kado! Kadotikker start met kraamkado’s.

Sommige mensen geven liever geen geld kado. Ten onrechte, want een geldbedrag kado krijgen staat hoog op de wensenlijstjes!

Bij Kadotikker krijgen de kersverse ouders de ‘pot’ als voucher en kunnen het bedrag eenvoudig over laten maken naar hun bankrekening. Origineel en leuk om te geven en super om kado te krijgen! 

Nieuw concept

Bedenker en initiatiefneemster van Kadotikker.nl is Monique Eugelink (46). ‘Ik zamelde geld in bij de buren voor het kado voor mijn jarige buurman. Het was al met al een heel bedrag. Ik had geld in enveloppen gekregen en er waren bedragen op mijn rekening gestort. Ik vond het niet prettig dat het geld op mijn bankrekening stond. Bovendien merk ik regelmatig dat niemand staat te springen om het geld in te zamelen, de ‘pot’ te beheren of een kado te regelen.

Toen kreeg ik het idee voor Kadotikker.nl. Een neutrale plek waar het geld online ingezameld wordt, open en transparant.  Deze ‘pot’ samen met een leuk fysiek kadootje kado geven en voilà een nieuw concept was geboren!’ Echt een idee dat vanuit het Achterhoekse ‘Noaberschap’ is ontstaan. Ik start met kraamkado’s maar hoop over een tijdje uit te breiden met kado’s voor huwelijken, housewarmings, verjaardagen, collega’s en hart onder de riem kado’s.

Sociaal ondernemen

De ‘pot’ wordt samen met een kado uit de Kadotikkershop kado gedaan. Monique is trots op haar kadopartners. ‘De kado’s zijn geselecteerd op duurzaamheid en/of sociale betrokkenheid, creativiteit en persoonlijkheid van de ondernemers. We verpakken zonder plastic. Mocht er toch plastic verwerkt zijn dan is het plastic hergebruikt. De kado’s worden altijd mooi ingepakt verstuurd.

Als je mij vraagt hoe de toekomst van Kadotikker eruit ziet dan fantaseer ik over een ‘Kadotikker inpak’ studio waar mensen werken met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en eventueel helpen om een eigen lijn kado’s te maken. Ik ben groot fan van de kado’s van ‘door mij’ en de meubels van ‘‘k Willem’. Die producten zijn gemaakt door mensen met een (verstandelijke) beperking. Samenwerken en mensen een kans geven die moeilijk aan werk ­komen is voor mij heel belangrijk. Werk maakt je zelfstandig en geeft een gevoel van eigenwaarde. Er staan zoveel ­mensen aan de kant met toegevoegde waarde. Zij verdienen een kans! ‘Waarom moeilijk doen als het samen kan!’.

Een deel gaat naar goed doel: ‘BabyBund’

In alle kraamkadosets zit ook een ‘BabyBund’ certificaat. Speciaal voor de pasgeborene wordt er in Kuku, Kenia door de ­plaatselijke bewoners, de Masai, een bund (een halve maan van ongeveer 5 meter doorsnee) met de schep 

gegraven, voor dat graven krijgen de plaatselijke boeren betaald en hebben daardoor een inkomen. In de bund blijft het water staan als het regent. Zonder zo’n bund zou het water over de droge en kale vlaktes wegspoelen. Doordat het water blijft staan krijgt het de kans om in de bodem te trekken. De zaden die nog in de aarde verborgen zitten ­beginnen weer te groeien en zo vergroenen de bunds en de ru­imte ertussen. Hierdoor koe­lt de aarde af, is er een grotere kans op regen en is de grond weer bruikbaar voor de Masai. Zo draag je een steentje bij aan het afkoelen van de aarde.

Meer info: https://justdiggit.org/nl/project/kenia-kuku-2/

Hoe werkt het

• De initiatiefnemer van het kado gaat naar www.kadotikker.nl

• Kiest een kado in de Kadotikker shop en maakt de ’pot’ aan.

• De initiatiefnemer deelt een betaalverzoek via WhatsApp (of e-mail) met de bijdragers aan het kado en de ‘pot’.

• Iedere bijdrager kan zijn naam invullen bij de donatie. Zo is duidelijk voor de ontvanger wie mee heeft gedaan.

• Zodra alle betalingen binnen zijn wordt het kado verzonden. Alles wordt met veel aandacht mooi ingepakt.

•De ontvanger van de ‘pot’ krijgt een voucher en kan het bedrag via een beveiligde code op zijn of haar rekening laten storten. 

Meer info?

Kijk op www.kadotikker.nl of volg ons op social media @kadotikker.